Startsida / Inlägg

Griniga gubbar vandrar vidare

av Jens Peterson
A WALK IN THE WOODS Rate

A walk in the woods
Regi Ken Kwapis, med Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson, Mary Steenburgen.
KOMEDI Spelfilm som bygger på författaren Bill Brysons verkliga vandring av The Appalachian trail, en led genom hisnande bergslandskap i östra USA. Boken är en underhållande reseskildring, fast Bryson har skrivit några bättre.
Filmen är godmodigt gammaldags. Robert Redford är charmig som berättaren, vars sällskap på vandringen blir en ungdomsvän med jobbig personlighet. Han spelas av Nick Nolte, mycket trovärdig som en sliten senior som verkar kunna kollapsa när som helst av minsta uppförsbacke.
Tamt berättad, trista kvinnoporträtt, förutom Emma Thompson som fru Bryson. Författaren var betydligt yngre när han gick på riktigt. Här blir behållningen att se de två veteranerna grymta sig igenom dramat. Överlevnad på flera plan.
I stort en trevlig promenad, i natur som bitvis ger svindel.
Jens Peterson

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB