Startsida / Inlägg

Första titt på uppföljaren till ”Alice i Underlandet”

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-11-05 at 16.41.26

Johnny Depp fick fin kritik för sin insats som maffiaboss i ”Black Mass”, men nu återvänder han till mer familjevänliga tokerier. ”Alice i Underlandet” (2010), regisserad av Tim Burton, blev en stor kassasuccé och det finns ju en given uppföljare. Författaren Lewis Carroll skrev även ”Alice i Spegellandet” och det är den boken som nu har filmats. Här är första trailern:

Man ska kanske inte vänta sig att filmen följer Carrolls bok så värst noga. Men det står klart att Alice (Mia Wasikowska) måste försöka rädda den galne Hattmakaren (Depp) som är i fara. Den som såg första filmen lär känna igen det mesta. Många av skådespelarna återvänder, som Helena Bonham Carter och Anne Hathaway som mycket olika drottningar. Däremot nöjer sig Burton med att enbart producera; ny regissör är James Bobin som gjorde de senaste ”Mupparna”-filmerna.

Första filmen förlitade sig extremt mycket på animerade miljöer och det ser ut som att det gäller även här. Jag var inte så förtjust i det, men vi får se om det blir en plastig känsla även denna gång. Och om Johnny Depp lyckas charma publiken igen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB