Startsida / Inlägg

Hon tar över ”Alien” efter Ripley

av Joni Nykänen
newt

Framtiden får utvisa vad som händer med Neill Blomkamps ”Alien”-uppföljare. Den verkar ju ha stagnerat rätt ordentligt efter att Ridley Scott vinklade om sin ”Prometheus”-uppföljare till ”Alien: covenant”, som har planerad premiär i oktober 2017.

Michael Biehn, som spelade Hicks i ”Aliens”, har nyligen berättat om Blomkamps planer att fokusera på rollfiguren Newt (lilla flickan i Camerons film).
”De har planer på att ta tillbaka mig och Newt och vid den här tidpunkten är Newt omkring 27 år gammal. Jag vet att varenda skådis i Hollywood vill spela den figuren. Man passerar vidare facklan från Sigourney till en yngre skådis. Det skulle kunna hålla franchisen vid liv och bolaget skulle tjäna pengar. Eftersom det är vad allt handlar om numera: pengar”, sa han till Icons of Fright.

Biehn är övertygad om att Blomkamps uppföljare kommer att bli av eftersom det skulle vara elakt mot honom och Weaver att plötsligt dra ut kontakten. Efter att ha gått ut med detaljerna.
”Jag vet att Ridleys fokus är andra Prometheus och jag är säker att han och Fox inte vill att Neills och hans filmer kommer precis efter varandra, efter det rör sig om två olika världar, med ”Aliens” som utspelar sig tusentals år in i framtiden. Det är så de har förklarat det för mig. Samtidigt vill de att de ska få en liknande känsla. Jag vet att de bromsar Neills film under en tid, men det skulle vara genant för Ridley, Fox och Sigourney om de helt enkelt inte gör filmen”.
Bland annat sajten Bloody Disgusting har rapporterat om detta.

Newt spelades av Carrie Henn i ”Aliens”. Det är osannolikt att hon upprepar sin roll. Henn har lämnat skådespeleriet bakom sig, och 2007 jobbade hon som lärare. Numera är hon 39 år gammal.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB