Startsida / Inlägg

Angelina Jolie kan bli Frankensteins brud

av Joni Nykänen

frankensteinjolie

Universal vill ha superstjärnan Angelina Jolie som skådis i kommande ”Bride of Frankenstein” – som ska vara en del av filmbolagets supersatsning där deras klassiska monster möts i ett ”delat universum”. Briljant casting ifall du frågar mig.

Det är inte skrivet i sten än, men det mesta tyder på att ”Bride of Frankenstein” är en del av detta ”delade universum” som Alex Kurtzman och Chris Morgan kontrollerar på Universal. Alltså återupplivningen av monster som Dracula, Frankensteins monster, mumien och varulven. Det är givetvis självklart att Frankensteins brud ska få en framskjuten plats i detta universum. Och för att göra denna franchise till en succé så krävs det stora namn. Angelina Jolie kan prestera som skådespelare och har även stjärnglansen som behövs för att ge monster-franchisen nytt liv.
James Whale gjorde originalfilmen från 1935. En av de mest lyckade av monster-filmerna från Universals storhetstid i genren. Då var det Elsa Lanchester som gjorde rollen som bruden.
Den amerikanska branschtidningen Hollywood Reporter skriver att även om Universal Pictures förlorar tiotals miljoner dollar på Jolies ”By the sea” tycker man att det är värt det om detta får henne att vilja vara med i gigantproduktionen ”Bride of Frankenstein”, eller en uppföljare till ”Wanted”.
Någon av dessa två filmer skulle kunna dra in större pengar till Universal än vad de förlorar på ”By the sea”.
Risken finns dock att floppen med ”By the sea” visar att det är onödigt att göra mindre riskprojekt av detta slag eftersom ingen vill se filmerna.
Personligen klarar jag mig utan en ny ”Wanted”. Jag hoppas mer på monsterfilmerna. Svårt att ha alltför höga förhoppningar dock, efter att ha sett filmer som ”Dracula untold” och ”Van Helsing”.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB