Startsida / Inlägg

Shima Niavarani, Gustaf Norén och Fröken Julies inälvor

av Emma Gray Munthe
ShimaGustav Rate

She’s wild again tonight

Regi Fia-Stina Sandlund, med Shima Niavarani, Gustaf Norén, Jon Coombs m fl

DRAMA En avskalad ateljé i Brooklyn. Bara vitt och betong. Där ska Shima Niavarani, Gustaf Norén (fd Mando Diao) och Jon Coombs spela in en modern tolkning av ”Fröken Julie”. I väntan på en försenad regissör tillbringar de natten ihop. Skådespelarna spelar versioner av sig själva, fiktion och verklighet flyter ihop. Regissören Fia-Stina Sandlund och manusförfattaren Josefine Adolfsson har kallat filmen för ”en operation i ’Fröken Julie’”, och de pillar bland inälvorna, leker med könsroller, låter huvudpersonerna maktspela och ta upp hur de som artister, män och kvinnor målat in sig själva i hörn och hur andra gjort det åt dem. Visst låter det fruktansvärt pretentiöst? Som något som försvinner långt upp i sig själv? ”She’s wild again tonight” gör inte det. Manuset är för smart, skådespelarna för bra och kemin emellan dem för stark. Graden av självmedvetenhet lagom, balansen mellan humorn och melankolin den rätta.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB