Startsida / Inlägg

Tom Hardy som brutala tvillingar

av Jens Peterson
LEGEND Rate

Legend
Regi Brian Helgeland, med Tom Hardy, Emily Browning, Christopher Eccleston, Paul Bettany.
THRILLER Tvillingarna Ronnie och Reginald Kray var gangsters som ägde nattklubbar i Soho och blev kändisar i 1960-talets swinging London. Här spelas de båda av Tom Hardy, som är otäckt bra och sevärd. De våldsamma bröderna skrämde många från att vittna. I synnerhet den brutale Ronnie, som enligt den här filmen borde förblivit inlåst på mentalsjukhus.
Tvillingarna är lojala mot varandra, även när Ronnies infall gör att ligan får nya problem. De hamnar i krig med ett annat kriminellt gäng. Filmen har fruktansvärt blodiga scener med hammare som vapen.
Berättaren är Frances (Emily Browning), syster till en torped i East end-gänget. Hon och Reggie Kray har ett förhållande som växlar mellan passion och hat. Här finns flera bra skådespelare, men som andra filmer byggda på sanna historier blir dramaturgin ojämn.
Jens Peterson

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB