Startsida / Inlägg

Årets stora collegefilm?

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-12-28 at 15.56.01

Det här kan bli nästa års stora collegefilm – med rikliga doser av sex, knark, nostalgi och romantik, som det ska vara. Två av sötnosarna som finner varandra är de här, Zoey Deutch och Blake Jenner, som vi känner igen från ”Glee”.

Förra året såg vi ”Boyhood” av Richard Linklater och ”Everybody wants some” är hans nästa film. Den fungerar nästan som en uppföljare till ”Boyhood”, har Linklater själv sagt till sajten Creative storytelling. Den filmen slutade ju med att huvudpersonen begav sig iväg till college. I ”Everybody wants some” är det lite som att vi får se vad som hände sen. Här är första trailern:

Jämförelser görs även i trailern med ”Dazed and confused” (1993), Linklaters genombrottsfilm. Då skildrade han high school-kids på 70-talet, i nya filmen rör han sig fram till 80-talet. Kan bli riktigt bra, med tanke på hur fina Linklaters tidigare filmer är.

Screen Shot 2015-12-28 at 17.01.12

Lite kul också att se en mustaschprydd Tyler Hoechlin i trailern. Han har haft en hel del filmroller, men mest minns vi honom kanske som Tom Hanks son i finfina gangsterrullen ”Road to perdition” (2002). Då var han bara en grabb.

Det är oklart när ”Everybody wants some” kommer till Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB