Startsida / Inlägg

Världens mest berömda skräckhus är tillbaka

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-12-30 at 15.38.57

”Huset som Gud glömde” har han glömt många gånger vid det här laget. Senare i år är det premiär för den fjortonde (!) filmen i serien. De flesta har den senaste tiden kommit och gått utan att någon knappt har märkt det, men ”Amityville: The awakening” ska gå upp på bio (i USA åtminstone, det är oklart hur den kommer till Sverige). Här är trailern:

Den uppmärksamme noterar att trailern kom redan 2014 och filmen skulle ursprungligen ha haft premiär 2015. Med andra ord har filmen legat på hyllan ett tag, vilket sällan är ett gott tecken. Men kanske får den en skjuts framåt av att Jennifer Jason Leigh är med i filmen. Hennes karriär kan få ett nyuppvaknande i och med Quentin Tarantinos ”The hateful eight” där hennes insats som lurig fånge är filmens bästa.

Kanske känner ni även igen Bella Thorne som har en stor roll i nya ”Amityville”; hon dök upp även i tv-serieversionen av ”Scream”.

brolin-and-kidder
Ronald DeFeo.
Ronald DeFeo.

Lite äldre läsare av Filmbloggen minns säkert den första filmen i serien. ”Huset som Gud glömde” kom 1979, hade James Brolin och Margot Kidder i huvudrollerna, och var baserad på ”verkliga” händelser. Familjen Lutz flyttade in i ett hus i Amityville, New York 1975 och hävdade senare att huset var hemsökt. Året innan hade 23-årige Ronald DeFeo mördat hela sin familj, sex personer sammanlagt, i huset.

Som kuriosa kan nämnas att DeFeo fortfarande sitter inne för morden och har gjort det de senaste 40 åren. Om det verkligen spökade i huset är väl en annan sak, dock…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB