Startsida / Inlägg

Första trailern för Harry Potter-spinoffen

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-12-15 at 16.28.24

Det har gått fyra år sedan vi sa tack och farväl till ”Harry Potter”-filmerna, men nu börjar det bli dags att peppa för ett återbesök i den magiska världen. I dag kom en första trailer för ”Fantastic beasts and where to find them”, den första av tre filmer som baseras på J K Rowlings böcker:

Filmen utspelar sig cirka 70 år före händelserna i ”Harry Potter” och vi följer trollkarlen och författaren Newt Scamander (Eddie Redmayne) på resa till USA. Trailern bjuder inte på så mycket utan satsar i första hand på att återskapa stämningen och looken från ”Harry Potter”-världen. Det är nästan så att musiken vill dra igång med temat från de filmerna. En skamlös flört med fansen, med andra ord. Utmaningen för filmen i längden blir förstås att stå på egna ben utan att luta sig mot Harry Potter hela tiden.

Filmen beräknas få svensk biopremiär den 18 november nästa år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB