Startsida / Inlägg

Hatet mot Star trek-trailern: Ser ut som Fast & furious

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-12-15 at 09.48.08

Första trailern för ”Star trek beyond”, det tredje kapitlet i den nya omgången av ”Star trek”-filmer släpptes på nätet i går, lagom till ”Star wars”-premiären. Men det är inte J J Abrams som regisserar trean (han blev ju upptagen med familjen Skywalker i stället), utan Justin Lin, som har regisserat flera ”Fast and furious”-filmer. Det gör man reklam för i trailern:

Om filmbolaget ville få ”Star trek”-fansen att rasa, så gjorde man rätt. Ville man få en kanske större publik som gillar ”Fast and furious” att bli lockade, så gjorde man rätt. Efter den allvarsamma ”Star trek: Into darkness” (2013) satsas det här helhjärtat på humor och action, till tonerna av en Beastie Boys-dänga.

En frontalkrock alltså mellan fans som har investerat åratal i ”Star trek”-serien och tar den på allvar och ett filmbolag som mest tittar på vad som är populärt just nu.

Nätet är smockfullt med syrliga och upprörda kommentarer om den nya trailern. Vill man se hatet blomma fullt ut går man exempelvis till filmens forum på IMDb. Komikern Stephen Glickman twittrade så här om ”Star treks” skapare:

Komikern Rob Fee såg framför sig hur trailern följde ”Fast and furious”-spåret fullt ut med katastrofala följder:

Men det känns ändå som ett genidrag av filmbolaget. Trailern fick oss att snacka i alla fall – och det vid en tid då den nya ”Star wars” dominerar allt. Det är en prestation i sig. Vi kan ju jämföra med trailern för en annan blockbuster som kom förra veckan, ”X-men: Apocalypse”. Där fanns inget särskilt som fick en att reagera, och trailern försvann snabbt ur våra medvetanden.

Screen Shot 2015-12-15 at 10.21.27

”Star trek beyond” beräknas få svensk biopremiär den 22 juli.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB