Startsida / Inlägg

Här blir Twilight-hunken en byfåne

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2015-12-14 at 14.30.08

Häromdagen var det premiär för Adam Sandlers nya film – men det skedde inte på bio, utan hemma i ditt vardagsrum. Komikern har gjort en deal med Netflix som innebär att han kommer att göra flera filmer som hoppar över biograferna och i stället släpps direkt på streamingtjänsten. Det är en del av Netflix allt ivrigare försök att förändra hur vi ser på film.

Tidigare i år släpptes ”Beasts of no nation” med Idris Elba i huvudrollen. Den hade ”ambition” stämplad överallt, med ett seriöst tema som barnsoldater och ”True detective”-regissören Cary Joji Fukunaga bakom kameran. Filmen släpptes även en kort tid på bio i USA, för att kunna kvalificera sig för nästa års Oscarsgala. En bra film. Men Adam Sandlers nya då? Hrm. Den heter ”The ridiculous 6”, en titel som anspelar på westernklassikern ”7 vågade livet” (1960). Eftersom jag ändå ligger hemma genomförkyld tog jag mig igenom den, men det var en utmaning.

Det enda som är lite roligt med den är att se Taylor Lautner, ”Twilight”-hunken som hade en karriär på gång, men det ville sig inte riktigt efter att ”Twilight”-fenomenet lagt sig. Nu kanske han satsar på att vara karaktärsskådespelare i stället för ”leading man”? I ”The ridiculous 6” spelar han Sandlers förståndshandikappade lillebror, Lil’ Pete. Och han är betydligt roligare i den rollen än Sandler själv.

Screen Shot 2015-12-14 at 14.41.03

En annan skådespelare i filmen är nästan oigenkännlig. Jorge Garcia kommer vi ihåg från ”Lost” – här spelar han ytterligare en bror till Sandler, täckt av skägg och djurhudar, och lika svår att förstå som svenske kocken i ”Mupparna”.

I klippet här ovan är flera av skådespelarna från filmen på besök hos talkshowvärden Jimmy Kimmel. De har roligt – betydligt roligare än vad vi har när vi ser deras film hemma i soffan. Och så får Lautner visa lite akrobatik, som för att bevisa att hunk-dagarna inte är helt förbi.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB