Startsida / Inlägg

Här sitter Ryan Gosling i skiten

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-12-06 kl. 18.30.42

Den som har tröttnat på att Ryan Gosling spelar hunkar har något att se fram emot. Han och Russell Crowe har huvudrollerna i kommande actionkomedin ”The nice guys”, om två killar som är allt annat än behagliga, men tvingas samarbeta för att hitta en försvunnen flicka och lösa fallet med en död porrstjärna i 1970-talets Los Angeles. Här är den färska trailern:

Vi tänker ju inte direkt på Crowe och Gosling som komiker, men deras samspel här verkar ju riktigt roligt – och filmen tar ut svängarna rejält, med absurt våld som ska få en att både skratta och förfäras på samma gång. Den här ser jag fram emot. För även om det ser rätt bekant ut finns det anledning att värmas av det familjära den här gången. Kolla in talangen bakom kameran:

Lethal-Weapon-2-04-DI-1
 • Regissör och manusförfattare är Shane Black, och den som kan sina actionkomedier bör få ett leende på sina läppar av den nyheten. Black slog igenom med manuset till ”Dödligt vapen” 1987 och den formeln har han återanvänt på olika sätt genom karriären. Fler exempel följer:
The-Last-Boy-Scout-Full-Movie-720p-HD-Free-Download
 • ”Den siste scouten” (1991) blev en utskälld flopp. Här parade Black ihop en privatdetektiv (Bruce Willis) med en före detta footballspelare (Damon Wayans).
133-2
 • ”Siste actionhjälten” (1993) var lite mer kreativ i Shane Blacks parbildning. Här var det en actionfilmshjälte (Arnold Schwarzenegger) som tog steget från bioduken och slogs mot skurkar tillsammans med en ung kille (Austin O’Brien).
the-long-kiss-goodnight-00-
 • ”Long kiss goodnight” (1996). Ett uppryck för Black som fick fin kritik för den här grymt underhållande actionfilmen. Radarparet den här gången blev en hemmafru/lönnmördare (Geena Davis) och en…. ja, ni gissade rätt, privatdetektiv (Samuel L Jackson).
kisskissbangbang
 • ”Kiss kiss bang bang” (2005) både skrevs och regisserades av Shane Black. Hans fans kände igen mycket, inte minst det faktum att den utspelas i juletid, liksom flera andra av hans tidigare actionmanus. Men så var det ju också det här med ett par som gnabbas och skjuter skurkar om vartannat. Den här gången blev det en tjuv (Robert Downey, Jr) och en… kan det vara en… mmmh… jo… en privatdetektiv (Val Kilmer).
Jurassic-Park-4-Ty-Simpkins
 • ”Iron man 3” (2013) blev kanske lite oväntat den senaste filmen Black regisserade och skrev. Här tog han sitt välanvända koncept till superhjältefilmerna. Parbildningen är inte lika uppenbar som i Blacks tidigare filmer, men ändå är det de vibbarna mellan Tony Stark/Iron man (Robert Downey, Jr) och en tioårig kille (Ty Simpkins), lite som i ”Siste actionhjälten”…

Nämnde jag att Ryan Gosling spelar privatdetektiv i ”The nice guys”? Klart han gör. Filmen kommer troligtvis nästa sommar.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB