Startsida / Inlägg

Helen Mirren dödar och spränger

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2015-12-05 kl. 17.56.51

Det smutsiga i att bedriva krig från en kontorsstol är ett ämne vi fortsätter att diskutera, inte minst sedan Obama började använda drönare till att avrätta terrorister i allt större omfattning. De moraliska frågor som följer är något som nya thrillern ”Eye in the sky” tar upp. Trailern presenterar ett tydligt dilemma – är det värt att att några oskyldiga får stryka med om drönarinsatsen förhindrar en stor terrorattack?

Framför allt blir det kanske kul att se Helen Mirren som tuff officer som får stå och gorma i högkvarteret. Snape i ”Harry Potter”-filmerna, Alan Rickman, har en stor roll också, men den verkar mer nedtonad. Den spionerande flugan ser ju läcker ut också… men risken är stor att ”Eye in the sky” blir lite pratig när alla större karaktärer sitter bakom sina datorskärmar.

Regissören, Gavin Hood, är uppenbarligen intresserad av den mörka sidan bakom USA:s krig mot terrorn. Han gjorde tidigare thrillern ”Rendition” (2007) som handlade om CIA:s hemliga fängelser runt om i världen.

Filmen har premiär nästa år.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB