Startsida / Inlägg

Beyoncés drömprojekt – en freakshow

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-01-04 kl. 01.14.11

Beyoncé är jäkligt framgångsrik på mycket här i världen. Men vi tänker knappast på henne som filmstjärna. Enligt The Sun ska det bli ändring på det. Tidningen skriver att stjärnan planerar en film om Saartjie Baartman, en sydafrikansk kvinna med en abnormt stor rumpa som visades upp på 1800-talet i freakshower i London under artistnamnet Hottentot Venus. Bilden här ovan visar Baartman på en dåtida teckning.

Enligt tidningen ska Beyoncé vara så exalterad att hon har anlitat manusförfattare och skådespelarcoacher som ska hjälpa henne att både skriva och spela huvudrollen i filmen. The Suns Hollywoodkälla berättar att Beyoncé desperat vill ”bli tagen på allvar som skådespelare”.

Här är Queen Beys filminsatser hittills som vi minns:

”Austin Powers in Goldmember” (2002)

I sin första stora roll spelade hon FBI-agenten Foxxy Cleopatra som lätt avväpnade Austin Powers (Mike Myers) med repliker som ”You have the right to be sexy, sugar”. Låten ”Work it out” användes som del av marknadsföringen.

”Dreamgirls” (2006)

En seriösare roll kom med hyllade musikalen ”Dreamgirls” där hon spelade Deena Jones, en sångerska som ska påminna publiken om Diana Ross. Låten i klippet här ovan är ”Listen” som nominerades till både en Oscar och en Golden Globe.

”Rosa pantern” (2006)

Beyoncé tramsade till det lite igen med den här komedin där hon spelar en popstjärna som blir indragen i kalabaliken kring diamanten ”Rosa pantern”. Den här gången levererade hon två låtar, dels ”Woman like me” (i klippet ovan), dels ”Check on it” (som blev en större hit).

”Cadillac Records” (2008)

Den här filmen var inte så långt från ”Dreamgirls”, även om det inte är en musikal. Filmen följer dramat bakom skivbolaget Chess Records i Chicago som sajnade artister som Etta James – i filmen spelad av Beyoncé.

Hur det blir med freakshowfilmen får vi se. Men vi håller tummarna för att hon hittar ett  filmprojekt som utnyttjar hennes talanger. Och det ska kanske helst inte vara en lökig Mike Myers-komedi…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB