Startsida / Inlägg

Svenskens nya skräckfilm – med ”Conjuring”-regissören

av Stefan Hedmark

För två år sedan kanske den här 2 minuter och 41 sekunder korta skräckfilmen skrämde skiten ur er:

Den är gjord av göteborgaren David F Sandberg (inte samme David Sandberg som gjorde kortfilmssensationen ”Kung fury” förra året) och huvudrollen görs av hans fru, Lotta Losten. Kortfilmen ”Lights out” blev en hit på Youtube och uppmärksammades utomlands. Det blev en biljett till Hollywood för Sandberg som just nu filar på långfilmsversionen. Den får sin amerikanska premiär i sommar och produceras av ingen mindre än ”The conjuring”-regissören James Wan. I huvudrollen ser vi Teresa Palmer, som just nu är bioaktuell i USA med nyinspelningen av ”Point break”.

Att utveckla en kortfilm som är kort är inte lätt. Det är Eric Heisserer som fick det uppdraget. Han har tidigare bland annat skrivit nyinspelningarna av ”Terror på Elm street” och ”The thing” samt ”Final destination 5”.

First day of shooting Lights Out.

A photo posted by David F. Sandberg (@ponysmasher) on

Lining up a shot in ’Lights Out’. A photo posted by David F. Sandberg (@ponysmasher) on

Lotta and co-star Billy Burke

A photo posted by David F. Sandberg (@ponysmasher) on

På Instagram har man kunnat följa Sandbergs arbete med inspelningen av ”Lights out”.”Twilight”-fans känner väl igen Billy Burke som medverkar i filmen och poserar med Lotta Losten på en av bilderna.

Den som är sugen på fler läskiga skräckkortisar som paret har spelat in (med små medel) kan besöka Sandbergs Youtubekanal ponysmasher. Tre minuter korta ”Attic panic” från 2015 är den senaste de har gjort. Och jag är svag för den blott 14 sekunder korta ”See you soon”:

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB