Startsida / Inlägg

Från House of cards – till Richard Nixon

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-01-08 kl. 19.08.21

Vi älskar honom som den hänsynslöse presidenten Frank Underwood i ”House of cards”. Nu flyttar Kevin Spacey vidare till en annan president – en som har funnits på riktigt. I dramakomedin ”Elvis and Nixon” spelar han Richard Nixon. Första trailern är här:

Filmen handlar om hur det kom sig att Elvis Presley skickade brev till Vita huset 1970. Han ville göra en insats för sitt land och Nixon valde att ta emot honom, för att bättra på sitt urusla rykte bland ungdomar. Som trailern visar var det ett lätt bisarrt möte mellan två ikoner – som skiljde sig åt rejält.

Spacey lyckas påminna mycket om Nixon i trailern och har samma hukande stil. Det blir kul att se honom, han kan säkert matcha Anthony Hopkins i ”Nixon” (1995). Michael Shannon som Elvis? Det kan bli svårare att svälja.

Skärmavbild 2016-01-08 kl. 19.10.00

Så här såg det ut på riktigt när Nixon träffade Elvis. Mötet har faktiskt skildrats tidigare i en tv-film som hette ”Elvis meets Nixon” (1997).

Det är oklart när ”Elvis & Nixon” får svensk biopremiär.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB