Startsida / Inlägg

Redo – för Top gun 2

av Stefan Hedmark

Just när vi trodde att ”Top gun 2” kanske var dött och begravet bestämmer sig Tom Cruise och superproducenten Jerry Bruckheimer för att starta rykteskarusellen igen. Det här tweetet kom häromdagen:

Vad ska man tro? Är Maverick på väg upp i ett stridsflygplan igen eller har han landat för gott? Ryktena kring en uppföljare till monsterhiten från 80-talet har varit många. Cruise har inte stängt dörren. Ett tag såg det ut som att originalets regissör Tony Scott var redo. Men när han begick självmord 2012 kändes det som att då tog det slut. Det skulle definitivt inte bli någon ”Top gun 2”.

qfo7ccqvedjbamlrm8ed
val-kilmer-top-gun-2
Val Kilmer som Iceman.

Men det är Hollywood och inget är någonsin över. Särskilt inte om man på allvar tror att pengar kan tjänas. 2014 rapporterades det att Paramount, Cruise och producenten Bruckheimer fortfarande var intresserade av en uppföljare. Ett manus ska vara på gång och Variety rapporterade förra året att det ska handla om krigföring via drönare. Välkomna till 2000-talet, med andra ord.

I november råkade även Val Kilmer försäga sig på Facebook och hävdade att han skulle reprisera rollen som Iceman, något han senare fick förtydliga. Ingenting var bestämt. Men snacket gick uppenbarligen. Och det fortsätter att gå, att döma av Bruckheimers tweet med Cruise.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB