Startsida / Inlägg

Clooney kul dumskalle

av Jens Peterson
hail1

Scarlett Johansson är rolig som simmande stjärna i ”Hail, Caesar”.

Rate

Hail, Caesar
Regi Joel/Ethan Coen, med Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson.
KOMEDI Visst är det roligt att se Scarlett Johansson simmande i stilig show, koreograferad modell Esther Williams. Alden Ehrenreich som sjungande cowboy och Channing Tatum en av dansande sjömän i ett Gene Kelly-sprittande dansnummer.
Men dansande sjömän i sex minuter? Vi förstår skämtet långt innan dess. Det finns underhållande scener i bröderna Coens kärleksfylla hyllning till Hollywoods 1950-talsfilmer, men den väger lätt bredvid annat de gjort.
Josh Brolin har den största rollen, en producent som ställs inför mycket att fixa. George Clooney spelar den inbilska stjärnan som kidnappas från en biblisk storfilm. Fackligt politiska diskussioner i romarrustning. Som ofta hos bröderna Coen får han spela ne kul dumskalle.
Övriga roller är små. Sevärda skådespelare i fnissiga tablåer som till sist leder fram till Irving Berlins gamla slutsats ”Theres no business like show business”. Som beröm.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB