Startsida / Inlägg

Fiennes härligt irriterande dansare

av Jens Peterson
_ABS3174.NEF
_ABS3174.NEF
Rate
A bigger splash
Regi Luca Guadagnino, med Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson och Matthias Schoenaerts.
DRAMA Tilda Swinton spelar en brömd rockstjärna som tappat rösten och vilar upp sig på italienska ön Pantelleria med sin älskare. De får överraskande besök av hennes ex-make och producent, underhållande spelad med påfrestande energi av en babblamde Ralph Fiennes. Han har med sin dotter (Dakota Johnson) och snart blir det laddad stämning mellan de fyra.
I bakgrunden syns flyktingar som kommit över Medelhavet. Medan de välbärgade konstnärliga människorna gnabbas om livet och kärleken. I återblickar visas rockstjärnan på scen. Tidigare trauman kring en olycka och en av huvudpersonernas alkoholproblem.
”A bigger splash” är drama, men också bitvis thriller och ofta rolig.
Det är naket, i dubbla bemärkelser.
En nyinspelning av franska ”Bassängen” från 1968. Som får liv av fyra bra skådespelare, med Ralph Fiennes som utropstecken. Hans skröna om hur han producerade The Rolling Stones är en fantastisk scen.
Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB