Startsida / Inlägg

Trakasserade Julia Roberts – idag fyller han 65

av Stefan Hedmark
sleeping-with-the-enemy

”Sova med fienden” (1991) har etsat fast sig i minnet hos framför allt kvinnor. I rollen som Julia Roberts ondskefulle make har Patrick Bergin blivit en symbol för den värsta sortens man – den som är villig att döda för att behålla kontrollen över ”sin” kvinna. Friska upp minnet med den här snygga trailern för ”Sova med fienden”:

”Behind her laughter… is fear”. Jodå, han är läskig här. Det är bara att gratulera Bergin. Dels för att han var så övertygande att han skrämde slag på en väldigt stor publik (filmen var en rejäl hit), dels för att han fyller 65 år idag. Man kan väl säga att ”Sova med fienden” blev hans höjdpunkt, även om han hade en framstående roll i följande års ”Patrioter” mot Harrison Ford. Karriären har sett blygsammare ut efter det. 2001 berättade den irländske skådespelaren för Irish Independent att han nådde botten 1996 då ingen tycktes vilja anlita honom. Samma intervju ger intrycket att det kanske delvis berodde på att han var lite för frispråkig när han kritiserade kollegor…

Men Patrick Bergin har inte försvunnit helt. Så här ser han ut nuförtiden:

Screen Shot 2016-02-04 at 19.05.59

Bilden är från förra året då han delade ut pris på en irländsk filmgala. Numera ser han ut som en korsning mellan Ford och Sean Connery. Den som är nyfiken på att se honom kan leta upp ”Age of kill”, en brittisk actionfilm han gjorde förra året.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB