Startsida / Inlägg

Besynnerliga barn och läskiga monster

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-03-17 kl. 01.29.50

Ni har väl inte missat trailern för ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”? Den måste ni se:

Filmen är baserad på en populär ungdomsbok av Ransom Riggs och handlar om en 16-årig pojke som kommer till en mystisk ö där miss Peregrine har ett hem för föräldralösa barn. Det finns gott om mörka inslag i boken och filmen; läskiga varelser hotar här och var. Eftersom det är Tim Burton som regisserat kan vi räkna med färgstarka fantasiinslag som kolliderar med en nattsvart stil.

Eva Green, snart aktuell igen i tv-serien ”Penny dreadful”, passar nog in väldigt väl i de här omgivningarna och det tror jag även att Asa Butterfield, som var så uttrycksfull i ”Hugo Cabret” (2011), gör. Honom såg vi även i en annan ungdomsfilm, ”Ender’s game” (2013). I småroller ser vi stjärnor som Judi Dench, Samuel L Jackson, Terence Stamp och Rupert Everett. Om Christopher Lee hade levt vore han given…

Om filmen blir en hit lär vi få se uppföljare. Riggs har skrivit ytterligare två böcker om barnhemmet; andra boken heter ”Spökstaden”.

”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn” får svensk biopremiär den 30 september.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB