Startsida / Inlägg

Här blir Meryl Streep världens sämsta sångerska

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-03-10 at 15.22.15

Meryl Streep sjunger sensationellt gräsligt i sin nya film. Men det är meningen. Här är en färsk trailer för ”Florence Foster Jenkins”:

Filmen är baserad på en verklig historia om societetsdamen Florence Foster Jenkins som slog igenom på 1910-talet i New York och blev en sensation – just för att hon var en så spektakulärt dålig sångerska. Det blev en grej att höra henne sjunga och skratta åt henne, helt enkelt. Jenkins var medveten om att hon kritiserades, för att använda ett snällt ord… men hon var så övertygad om sin talang och drevs av ett så okuvligt begär att få sjunga att hon inte brydde sig.

Om det här låter bekant minns ni kanske att Babben Larsson spelade Jenkins på scen för några år sedan. Loa Falkman var också med i föreställningen. Babben gick hos en sångpedagog för att få falsksången så ”äkta” som möjligt, för det är inte lätt att hitta fel på ett så grundligt och konsekvent sätt. Men Jenkins var i det närmaste unik.

Filmen ser ju härlig ut. Streep kommer att ro den rollen i land lätt. Regissör är Stephen Frears som gjorde ”Mrs Henderson presenterar” för tio år sedan, och den här rullen ser ut att gå i samma stil med mycket humor och musik. Trailern låter oss inte få höra så mycket av Streeps falsksång, utan det är en karamell vi uppenbarligen ska få smaka på senare.

I rollistan ser vi även Hugh Grant och Rebecca Ferguson. ”Florence Foster Jenkins” tar ton i brittiska biografer i maj, men det är oklart när filmen kommer till Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB