Startsida / Inlägg

Explosiv spänning

av Jens Peterson
dansk Rate

Under sanden

Regi Martin Zandvliet, med Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro.
DRAMA
Danmark våren 1945. Andra världskriget är slut, avväpnade tyska trupper marscherar och vi ser en dansk sergeant misshandla en tysk krigsfånge som tagit en dansk flagga. Sergeanten hatar de besegrade f d ockupanterna.
Nu ska han leda en grupp tyskar soldater. De ska desarmera minor vid danska västkusten. Tyskarna grävde ner över en miljon minor och nu tvingas deras egna soldater försöka gräva fram dem. Osäkra tonåringar ska lära sig ta upp minorna utan att de exploderar. De danska befälen bryr sig inte om i fall de överlever. Vill inte ens ge dem mat.
Men sergeanten mjuknar med tiden. ”Under sanden” skildrar de unga tyskarnas personligheter. De pratar om vad de ska göra när de kommer hem, om de kommer hem. Bygger på verkliga händelser. Välgjord explosiv spänning som försöker skapa förståelse för krigens olika offer.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB