Startsida / Inlägg

Smutsiga spelet bakom McDonald’s

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-04-23 at 16.49.59

Äntligen har vi fått en första titt på filmen som skildrar den smutsiga historien bakom hur McDonald’s blev en revolutionerande snabbmatskedja:

Det är full fokus på Michael Keaton och oavsett om filmens manus är bra eller inte lär han vara den främsta anledningen att se ”The founder”, berättelsen om hur försäljaren Ray Kroc stötte på bröderna McDonald som drev ett litet hamburgerhak i Kalifornien på 1950-talet. Genom sina ohederliga metoder tvingade Kroc fram ett affärskoncept som gjorde McDonald’s till ett sanslöst framgångsrikt industrinamn… men kanske också förstörde de kvalitetsambitioner som bröderna hade.

Om du gillade ”Saving mr Banks” (2013) som handlade om Walt Disney kanske ”The founder” är något för dig. Trailern visar att filmen tycks gå i samma stil, en blandning av humor och drama som dessutom stilmässigt njuter av att visa upp hur McDonald’s-designen såg ut förr i tiden. Det är dessutom samma regissör som gjorde ”Saving mr Banks”, John Lee Hancock.

Laura Dern, Patrick Wilson och Linda Cardellini har mindre roller i filmen, som beräknas få svensk biopremiär den 7 oktober.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB