Startsida / Inlägg

Här väcks en superklassiker till liv igen

av Stefan Hedmark

Denzel Washington vet hur man använder en revolver. Även i vilda västern. Här är första trailern för ”The magnificent seven”:

Den som kan sin filmhistoria vet att det här är en nyinspelning av västernklassikern ”7 vågade livet” (1960)… som i sig också var en nyinspelning. Allting kommer igen. Den här gången är det hårdhudade regissören Antoine Fuqua som verkar ha gjort en riktig actionstänkare av det gamla upplägget där sju revolvermän förenas för att kämpa mot ondskan. Huvudrollen görs av Washington, vars senaste film ihop med Fuqua var en annan nyinspelning, ”The equalizer” (2014).

Det ser tufft ut, men samtidigt anar man att Fuqua vill behålla lite av lättsamheten som fanns i originalet. Men jag är definitivt besviken över att man inte har använt och uppdaterat det klassiska ledmotivet från ”7 vågade livet”. Tänk er en ”Mission impossible”-trailer utan DEN musiken… Å andra sidan är det här bara en teaser, så de kanske sparar karamellen till nästa trailer.

Originalet hade många berömda skådespelare. Samma nivå når inte riktigt den här versionen, men Chris Pratt, Matt Bomer, Ethan Hawke och Vincent D’Onofrio kan nog bli kul att se. Skurken spelas av Peter Sarsgaard. Haley Bennett, som var med i ”The equalizer”, och just nu kan ses på bio i kassa actionfilmen ”Hardcore”, gör den kvinnliga huvudrollen.

Det är oklart när filmen kommer till Sverige, men amerikansk premiär blir det den 23 september.

Nu är det dags för lite extramaterial till blogginlägget… Om du inte kommer ihåg hur ett av Hollywoods mest berömda filmteman lät är det bara att dra igång det här klippet.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB