Startsida / Inlägg

Spana in Spielberg-magin i ny trailer

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-04-05 kl. 18.48.53

Steven Spielberg ligger inte på latsidan. I höstas såg vi ”Spionernas bro”, och redan i sommar är det dags för hans nästa film – den storslagna fantasin ”Stora vänliga jätten”:

Den här trailern kom idag andas den sortens magiska stämning som Spielberg har fått till tidigare i otaliga filmer, inte minst i klassikern ”E.T.” (1982). Men visst har den en atmosfär av ”Harry Potter”-filmerna också, med sina dimmiga gator i människornas värld där gåtfulla varelser stryker omkring i skymundan. Och, inte helt oväntat, är det ett barn som får kontakt med det övernaturliga.

Filmen är baserad på en bok av Roald Dahl, mannen bakom bland annat ”Kalle och chokladfabriken”, och får svensk biopremiär den 22 juni. Manuset är skrivet av Melissa Mathison som även skrev just ”E.T.” och tragiskt nog dog i november förra året. Som den ”stora vänliga jätten” ser vi Mark Rylance, som vann en Oscar för någon månad sedan för ”Spionernas bro”.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB