Startsida / Inlägg

Costner har kul som grymtande psykopat

av Stefan Hedmark
Rate

Criminal

Regi Ariel Vromen, med Kevin Costner, Gal Gadot, Tommy Lee Jones, Gary Oldman.

ACTIONTHRILLER Om du var CIA och hade tillgång till sådan fantastisk forskning att du skulle kunna ta en död människas minnen och föra över dem till en annan persons hjärna, och därigenom få veta vad den döde visste, skulle inte du också välja som försöksperson en fullständig psykopat?

Eh, kanske inte. Men det är upplägget som filmskaparna försöker få oss att svälja här. Det finns förstås en anledning till varför just den här psykopaten väljs ut, men du och jag i publiken inser att den egentliga anledningen är att saker och ting måste gå åt helvete så att det blir åka av.

Action serveras vi i habila doser, men aldrig på ett riktigt minnesvärt sätt. Slutscenen är det direkt skämskudde på. Vad gäller den stjärnspäckade rollistan blir det plågsamt tydligt att Tommy Lee Jones mest är här för att se trött ut, mumla lite och hämta en lönecheck. Gary Oldman har en annan taktik – han provar att skrika alla sina repliker.

Kevin Costner anstränger sig i alla fall. Uppenbarligen såg han något intressant i sin psykopat vars ”nya” minnen lockar fram känslor. Han har roligt i de scener där han ska visa hur pass badass den grymtande psykopaten är.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB