Startsida / Inlägg

Total, på gränsen till oanständig dumhet i ”Mother’s day”

av Karolina Fjellborg
MD-06487.CR2

 

Rate

Mother’s day

 

Regi Garry Marshall, med bl a Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis och Britt Robertson.

 

 

KOMEDI Efter ”Valentine’s day” (2010) och ”New year’s eve” (2011) kan vi rutinen. Garry Marshall samlar ihop ett stort antal välkända stjärnor som får spela kärlekstörstande, gärna lite stukade rollfigurer vars historier flätas samman på ett eller annat sätt, och hänger upp det hela på en högtid med sentimental potential.

Det har inte blivit speciellt bra tidigare – och det blev sannerligen inte bra den här gången heller.

Här är det alltså mors dag som närmar sig, och vi får bekanta oss med en samling figurer som konfronteras med diverse modersrelaterade bryderier.
Sandy (Jennifer Aniston) är en ensamstående mamma till två pojkar som blir nervklen när hennes exman (Timothy Olyphant) gifter om sig med en betydligt yngre kvinna – som har fräckheten att gå runt i klackar och shorts. Shorts!
Hennes väninna Jesse (Kate Hudson) har inte pratat med sin inskränkta mamma Flo (Margo Martindale) på åratal eftersom hon inte törs berätta att hon är gift och har barn med en indier. Och syrran Gabi (Sarah Chalke) har undvikit att tala om att hon i sin tur lever med en kvinna.
Änklingen Bradley (Jason Sudeikis) försöker hålla näsan ovanför vattenytan och ta hand om sina två döttrar – varav en nu vill att han ska köpa något så outgrundligt pinsamt som tamponger – efter att ha förlorat sin fru för ett år sedan.
Tv-stjärnan Miranda (Julia Roberts), som kränger krimskrams i rutan, har gjort karriär på moderskapets bekostnad, och känner sig nu lite tom inombords, så där som kvinnor som inte bildar familj gör.
Samtidigt brottas den unga nyblivna mamman Kristin (Britt Robertson) med övergivenhetsproblem och bindningsfobi eftersom hon blev bortlämnad som bebis (gissa tre gånger av vem).

Vad som kommer att hända i dessa människors liv och hur deras vägar kommer att korsas listar du ut under de första tio minuterna. Resterande tid får du tillbringa med att skruva generat på dig åt den plågsamt tondöva humorn och de unkna värderingar som vädras.

Avsikten må bara god, men dumheten är total och på gränsen till oanständig – och mammor med barn som bjuder dem på den här filmen behöver så att säga inga fiender.

Man undrar vilken högtid Garry Marshall ska slakta härnäst.

 

 

Se det här i stället:
Vill du se något som är lättsamt och roligt, men inte totalt enfaldigt – se hellre på ”Eddie the Eagle”.

 

Just nu…
… är Jason Sudeikis även aktuell som originalrösten till fågeln Red i ”The angry birds movie”, som får premiär nästa helg.

 

Visste du att…
… Héctor Elizondo, som gör en mindre roll i ”Mother’s day”, har varit med i samtliga av Garry Marshalls 18 filmer?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB