Startsida / Inlägg

En tonåring växer upp – på Mars

av Stefan Hedmark

Hur är det att besöka vår planet för en människa som aldrig har varit på jorden? Det är den spännande idén bakom sci-fi-filmen ”The space between us”. En färsk trailer är här:

Matt Damon odlade potatis med hjälp av bajs när han fastnade på Mars i förra årets ”The Martian”. Nu är det alltså snart dags för ännu en film om den röda planeten.

”The space between us” går ut på att en av de astronauter som i en nära framtid reser till Mars för att kolonisera planeten är gravid och föder en pojke. Grabben växer upp på Mars men får vid 16 års ålder anledning att besöka jorden för första gången. Med allt vad det innebär. Som trailern visar (och man får säga att den kanske visar onödigt mycket) finns det en tonårsromans inbakad i formeln.

Trailern är som mest fantasieggande i början, sedan ser det ut att gå lite på autopilot. Men kanske räddas filmen av Asa Butterfields insats. Den nu 19-årige skådisen har en bra karriär på gång och är i år även aktuell i Tim Burtons lovande äventyrsfilm ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”. Veteranen Gary Oldman har också en mindre roll i ”The space between us”.

Filmen har amerikansk biopremiär i augusti, men det är oklart när den kommer till Sverige.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB