Startsida / Inlägg

Första trailern för Assassin’s creed

av Stefan Hedmark

Årets mest efterlängtade film som baseras på ett spel måste vara ”Assassin’s creed”. Nu är trailern här:

Hollywood har länge haft problem med kvaliteten på sina spelbaserade filmer, men ”Assassin’s creed” visar att någon har ambitioner. Rollistan är späckad med bra skådespelare. Michael Fassbender har huvudrollen och stöttas av bland andra Marion Cotillard, Jeremy Irons och Brendan Gleeson. Regissören Justin Kurzel gjorde senast den blodröda filmatiseringen av ”Macbeth”, också med Fassbender och Cotillard i huvudrollerna.

Filmen ska bjuda på en självständig historia, men fans av spelen ska ändå känna igen sig. Exempel på det är att Fassbender spelar en ny figur, en brottsling som tvingas delta i ett projekt där han upplever en ättlings minnen av att ha varit en lönnmördare under spanska inkvisitionen. Irons karaktär däremot, chefen för företaget Abstergo som håller i projektet, har varit med förut i spelen.

Intensiva strider och jakter. Tjusiga bilder. Men frågan är som alltid i spelbaserade filmer – håller storyn? Det får vi veta när ”Assassin’s creed” har svensk biopremiär den 21 december.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB