Startsida / Inlägg

Gripande om ”Idol”

av Jens Peterson
idol16 Rate

Idol

Regi Hany Abu-Assad, med Awfeek Barhom, Kais Attalah, Hiba Attalah.
DRAMA
Den sanna historien om en deltagare från palestinska Gaza som lyckas ta sig till uttagningen i Kairo och vidare till Beirut för finalen av ”Arab Idol”. Mohammed Assaffick egentligen inte lämna Gaza när han 2013 tog sig in i många tittares hjärtan. Hans deltagande som palestinier fick stor uppmärksamhet och en betydelse som uppmärksammades även i nyhetsprogrammen.
Filmen handlar till största delen om barndomen, en delvis fiktiv historia om systern som han startar band med och som är den drivande. Hon har en svår sjukdom som påverkar hans liv. När filmen når de sista delarna av ”Idol”-tävlingen visas den riktige Mohammaed Assaf och publikens reaktioner i tv-reportage från den tiden.
Regissören har tidigare gjort starka ”Paradise now” och ”Muren”. ”Idol” är en skickligt berättad uppväxtskildring bland ruinerna i Gaza.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB