Startsida / Inlägg

Liam Neeson tar Stellan-roll

av Jens Peterson
stellanis

Först var det Al Pacino som tog över efter Stellan Skarsgård i nyinspelningen av ”Insomnia”.

Nu är det Liam Neeson som ska försöka gå i den väldige svenskens fotspår. Hans Petter Moland ska själv regissera en engelskspråkig version av sin ”Kraftidioten” som på svenska heter ”En iskall jävel”.

En mycket sevärd film som få upptäckte, varken i Sverige eller USA.

På engelska heter den ”In order of disappearance”, vilket är en ordlek med hur skådespelare brukar listas efter i vilken ordning de dyker upp i en film. I det här norska blodbadet försvinner de istället i tur och ordning.

I originalet spelar Skarsgård en vänlig snöplogsförare, omtyckt i sin lilla norska kommun. När hans son dör försöker han ta reda på vad som hänt och når högre och högre i en kedja av kriminella. Många dör i hans väg.

Starka skådespelare i norska originalet. Bland andra Bruno Ganz, Peter Andersson, Birgitte Hjort Sørensen, Pål Sverre Hagen och Kristofer Hivju. Värd att leta upp.

Liam Neeson har förstås vana som hämnare på bio, efter sin framgångsrika ”Taken”-serie. ”Insomnia” flyttades från norra Norge till Alaska, och nyinspelningen av ”En iskall jävel” planeras till någon snörik del av USA.

Frågan är bara om Stellan Skarsgård tar någon roll i nya versionen. Han har haft ett mångårigt lyckat samarbete med Hans Petter Moland.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB