Startsida / Inlägg

Fransk bondkomik kring vin

av Jens Peterson
17saint Rate

Saint Amour

Regi Benoît Delépine/Gustave Kervern, med Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste, Célijne Sallette.
KOMEDI Gérard Depardieu spelar stadig bonde som stolt ska visa upp sin tjur på den årliga jordnbruksmässan i Paris. Han ser bekymrat hur den vuxne sonen använder helgen till att supa sig redlös på gratisviner i stånden.
Fadern tar med sonen på en resa till franska vindistrikt i hopp om att ge honom lite kultur och lust att ta över gården. De tar en taxi och den unge chauffören blir den tredje generationen och tredje typen i den här road movien.
Mycket fransk i sitt sätt att se på mat och vin och kvinnor, och det finns en del i intrigen som är svårt att svälja. Den är bitvis som en saga i sin vilja att visa ”Män som förändras”, men den har också några välspelade scener. Bondförnuft med inslag av komik och kaos. Här finns en tidlös underhållande beskrivning av de tio stegen av berusning.
Påminner om ”Sideways”, men det här är en enklare och mer rustik fransk bouquet.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB