Startsida / Inlägg

Kris för nya Star wars-filmen

av Stefan Hedmark

Högt uppsatta Disney-chefer har sett nya ”Star wars”-filmen, ”Rogue one”, och gör inte vågen. Missnöjet är så pass stort att man nu kräver ändringar, något som leder till att flera scener måste spelas in på nytt. Det rapporterade New York Post häromdagen och det har nu även bekräftats av Hollywood Reporter.

Skärmavbild 2016-06-01 kl. 02.27.32
Alden Ehrenreich.

Regissören Gareth Edwards (”Godzilla”) och flera av skådespelarna kommer att samlas igen i sommar för att göra ett nytt försök. Syftet är att lätta upp filmen och få till ett lite gladare humör. Framför allt vill Disney att filmskaparna matchar stämningen i den första ”Stjärnornas krig” (1977) lite bättre eftersom handlingen i ”Rogue one” avslutas strax före originalhistorien.

Enligt Hollywood Reporter kan det också vara så att den enorma framgången bakom ”The force awakens” har gjort att Disney-cheferna desperat vill se till att ”Rogue one” går i samma stil och inte blir en besvikelse. Nog låter det som att Edwards har valt en lite mörkare väg för ”Rogue one” och att det inte riktigt är vad Disney-bossarna förväntade sig. Man kan ju i och för sig tycka att det fanns gott om mörka inslag även i ”The force awakens”.

Någonstans hoppas jag ändå att Edwards citerade Darth Vader under förhandlingarna med Disney-cheferna: ”I find your lack of faith disturbing”.

Det spekuleras även i att de nya scenerna skulle kunna bereda plats för en ung Han Solo, som i en kommande film ska spelas av Alden Ehrenreich… men om det inte var planen från början låter det desperat att slänga in en så stor grej nu.

Vi håller tummarna för ”Star wars”-gänget och hoppas på att sommaren blir så… produktiv… som möjligt.

”Rogue one: A Star wars story” har svensk biopremiär den 16 december.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB