Startsida / Inlägg

Första trailern för Trainspotting 2

av Stefan Hedmark

Vi har väntat i 20 år. Nu är det dags för de första rörliga bilderna ur uppföljaren till ”Trainspotting” (1996):

Mäktigt. Det är inte mycket vi får se i denna teaser. Men den riktar in sig på precis vad vi vill ha – en repris på ”Lust for life” på soundtracket, samt en snygg presentation av de fyra huvudpersonerna, spelade av Ewen Bremner, Ewan McGregor, Jonny Lee Miller och Robert Carlyle. Det känns betryggande att uppföljaren är regisserad och skriven av samma personer som gjorde originalet, Danny Boyle och John Hodge.

Det är väl inte hundraprocentigt spikat vad filmen ska heta, men trailern hamrar in arbetstiteln ”T2”. Vilket får i alla fall mig att tänka mer på ”Terminator 2”. Men det var ju också 90-talet, och det värdefulla här i tidsnostalgi är inte att förringa. Blir spännande att se om det positiva intrycket kvarstår i nästa trailer när vi får se de gamla karaktärerna interagera mer med varandra.

Filmen har brittisk biopremiär i slutet av januari.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB