Startsida / Inlägg

Mel Gibson slaktar vidare – med dottern

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-07-10 at 10.16.38

Mel Gibson är tillbaka på sitt allra mest hårdkokta humör. Det är långt mer än åtta minuter på det här ägget. I actionrullen ”Blood father” arbetar han efter det gamla engelska talesättet ”The family that slays together, stays together”:

Det är kul att notera hur Gibson i början av trailern bor i en gammal husvagn, precis som Martin Riggs i ”Dödligt vapen” (1987). Men även om filmen har ett omaka par doftar det här inte särskilt mycket ”Dödligt vapen”.

”Blood father” handlar om en ex-fånge som återförenas med sin 16-åriga dotter (Erin Moriarty). Han var en frånvarande farsa, men nu får han kompensera det genom att skydda henne från våldsamma knarkhandlare.

Full fart i trailern, men det ser oinspirerat och smutsigt ut. Lite som att Gibson fortfarande har en negativ aura efter alla antisemitiska vredesutbrott som smetar av sig på allt han dyker upp i nuförtiden. Och det är ofta billigare våldsfilmer.

the-passion-of-the-christ

Inte undra på att förra månadens nyhet om att Gibson planerar en uppföljare till ”The passion of the Christ” (2004) togs emot med skepsis. Även den filmen gottade sig i sadism och blod.

200_s

Men. Vi ska inte glömma att Mel Gibson har gjort jäkligt bra filmer, även som regissör. ”Apocalypto” (2006) och ”Braveheart” (1995) är suveräna epos. Kommer dagen då han lyckas avsluta sin ökenvandring och hittar nya framgångar?

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB