Startsida / Inlägg

Stark film om systerskap

av Emma Gray Munthe
08indian Rate

Angry indian goddesses

Regi Pan Nalin, med  Sandhya Mridul, Tannishtha Chatterjee, Sarah-Jane Dias m fl

INDISK DRAMAKOMEDI

När Frieda bjuder in sex vänner till Goa får gästerna först inte veta varför de samlats. Det visar sig att Frieda ska gifta sig. ”Angry Indian Goddesses” marknadsförs som Indiens första buddykomedi med kvinnor, och inledningen är som en parodi på en Härlig Kvinnofilm. Vännerna pratar om skolåren, om dildos och sexism, de svär, sjunger och dansar, spanar på baröverkroppade grannen, sveper shots och har gurka på ögonen. Inget är subtilt eller få stå mellan raderna.

Men sedan händer något: det blir tydligt att regissören Pan Nalin vill så mycket mer. Det blir en stark film om systerskap, om ilska och uppgivenhet inför den våg av dödliga våldtäkter som det rapporterats om från Indien.

Det må emellanåt vara melodramatiskt, men det är vackert.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB