Startsida / Inlägg

Gapigt och barnsligt

av Stefan Hedmark
Rate

Sausage party

Regi Greg Tiernan, Conrad Vernon, med röster av Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill.

KOMEDI Det kan säkert vara en småbarnsförälder eller två som misstar den här animerade filmen för att vara barnvänlig. Men tar man med småttingarna på den här sortens korvfest får man räkna med en buffé av grova kuk- och knarkskämt i precis samma stil som de flesta andra Seth Rogen-suffléer.

Det är en parodi på Pixar-äventyr där den lokala matbutikens varor visar sig ha känslor (och drifter) som alla vi andra – men inte anar att deras dagar kommer att sluta i en gryta. De tror att människorna som kommer till butiken är gudar som tar med dem till Evigheten där de ska leva lyckliga i alla sina dagar. Våra huvudpersoner är en varmkorv och ett varmkorvsbröd som drömmer om att få lämna sina förpackningar och äntligen få kramas riktigt länge…

Filmen är ett smörgåsbord av alla ordvitsar du kan tänka dig om mat. Roligt, ibland. Jag skrattade åt att en vanlig liten olycka i butiken blir till rena krigsfilmen för matvarorna. Men vad som får många andra Rogen-rullar att funka bättre är att snusket lättas upp med någon form av… innehåll. Förra årets ”The night before” till exempel gick i samma stil, men den lyfte lite tack vare den varma kompisskildringen och julkänslorna.

Här serveras vi mest gapiga barnsligheter långt efter mättnaden fått övertaget. Men det är kul att få uppleva något så absurt som Salma Hayek i rollen som en sexuellt frustrerad taco.

Filmen har biopremiär idag.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB