Startsida / Inlägg

Här gör Darth Vader comeback

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-08-12 at 12.08.35

Det är inte mycket vi får se. Men det är tillräckligt för att bekräfta att Darth Vader är med i ”Rogue one: A Star wars story”. Här är nya trailern:

Filmen, som har svensk biopremiär den 14 december, följer en Han Solo-liknande tjuv (Felicity Jones) som får i uppdrag att leda rebellernas dödsdömda försök att stjäla planerna för imperiets dödsstjärna. Även om vi vet att dödsstjärnan till sist ändå byggdes får vi hoppas på ett rejält äventyr – och trailern lovar mycket action. Den ger oss även en närmare titt på Hongkongstjärnan Donnie Yen som krigaren Chirrut Imwe samt roboten K-2SO, en ny mörklackerad variant av C-3PO.

Screen Shot 2016-08-12 at 11.58.51

Och sedan är det ju den där avslutande scenen i trailern där vi får se Darth Vaders nacke. Och hör väsandet. Man vill ju omedelbart se och höra mer, särskilt eftersom James Earl Jones ska göra rösten igen.

Senaste gången vi såg Vader och hörde Jones i den rollen var för elva år sedan, i ”Star wars: Episod III – Mörkrets hämnd”. Nyligen fick vi även veta att en av rollfigurerna från de så utskällda episod I-III-filmerna kommer att dyka upp även i ”Rogue one”. Lyckligtvis är det inte Jar Jar Binks, utan prinsessan Leias styvfar. Då liksom nu spelas han av Jimmy Smits.

Nyheten om att ”Rogue one” skulle spela in en del scener på nytt under sommaren för att ljusa upp äventyrskänslan kändes oroväckande. Jag vet inte hur det gick med det; det är ju inte mycket i trailern som får en att dra på smilbanden. Men det vi ser här hittar i alla fall rätt ton – det är olycksbådande och intensivt, men ser inte ut att tyngas ner av mörkret.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Pauline Rosell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB