Startsida / Inlägg

Nu ska vi bli kära – i Los Angeles

av Stefan Hedmark

Nog håller vi tummarna för att årets bästa romantiska film kan bli ”La la land”. I den här färska trailern sjunger Emma Stone låten ”Audition” till hänförande bilder av Los Angeles och kärleksfulla möten mellan henne och Ryan Gosling:

Filmen är uppenbarligen gjord med den lovvärda ambitionen att hylla USA:s andra största stad som en plats där man kan bli förälskad. Det är ju inte så ofta vi ser det, snarare brukar det göras komiska poänger av att alla ”hatar” Los Angeles och hellre vill bo i New York. Jag minns en bra replik från ”Crash” (2005) där Don Cheadle pratade bittert om att i Los Angeles promenerar man inte och ingen rör vid varandra, utan det bästa man kan hoppas på är att ens bilar åtminstone repar varandra.

”La la land” handlar om en blivande skådespelare (Stone) och en jazzmusiker (Gosling) som blir kära i varandra. Det låter kanske inte som så mycket, men trailern visar att regissören Damien Chazelle (som gjorde utmärkta ”Whiplash”) vill få till en visuellt svepande romantisk fantasi där musiken spelar stor roll. Liksom i ”Whiplash” står Justin Hurwitz för musiken. Svenske fotografen Linus Sandgren levererar de sköna Los Angeles-bilderna. J K Simmons, som vann en Oscar för ”Whiplash”, har en roll även i ”La la land”.

En tidigare trailer har kommit och går i samma stil. Men då var det Gosling som sjöng och låten hette ”City of stars”.

”La la land” har svensk biopremiär den 2 december. Den är även öppningsfilm på Venedigs filmfestival nästa vecka.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB