Startsida / Inlägg

Rock ’n’ roll i ny Resident evil-trailer

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-08-09 at 21.05.45

En första trailer för den sista ”Resident evil”-filmen släpptes idag. Och jag vågar påstå att den är garanterat bättre än filmen själv:

Jag kan ju ha fel, men det känns som att det här snygga, fartfyllda actionpillret till trailer, väl ackompanjerad av Guns N’ Roses ”Paradise city”, är lite lurendrejeri. För så här rafflande har aldrig någon tidigare ”Resident evil”-film varit. Och regissören är fortfarande Paul W S Anderson, gift med filmseriens stjärna Milla Jovovich, och i hög grad ansvarig för en jäkla massa dåliga actionrullar. Så det är lätt att ändå vara skeptisk, trots en aptitlig förhandstitt.

”Resident evil: The final chapter”, som har svensk biopremiär den 27 januari, är säkert inte det slutgiltiga kapitlet i den här serien. Det påminner lite om när ”Fredagen den 13”-filmerna introducerade ett ”final chapter” redan 1984 – och följde upp med ytterligare sex (!) filmer. Någon gång i framtiden finns det säkert nya kommersiella anledningar att tvinga Alice tillbaka till Raccoon City.

Inspelningen blev för övrigt tragisk. Jovovichs stuntkvinna skadades så allvarligt i en olycka att hon tvingades amputera en arm. I december förra året krossades dessutom en man i teamet till döds i en annan olycka.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB