Startsida / Inlägg

Titta, Steven Seagal jobbar fortfarande

av Stefan Hedmark
Skärmavbild 2016-08-20 kl. 22.45.18

Vi tänker aldrig på Steven Seagal, 64, numera, eller hur? Men den forne actionstjärnan kämpar vidare. Häromdagen kom en färsk trailer för ännu en b-rökare med Seagal, ”End of a gun”:

Skärmavbild 2016-08-21 kl. 00.28.09Filmen släpps i september i USA, men vi ska kanske inte räkna med en storartad biopremiär i Sverige. Seagal har varit småfet och seg sedan 90-talet. Han ger alltid ett helt ointresserat, lite mumifierat intryck i varje film. Men är han lat? Nja, ”End of a gun” är faktiskt hans sjätte (!) film i år. Visst, vi ser honom inte på bio längre. Hans filmer kommer och går på streamingsajter utan att göra väsen av sig. Det är minst sagt oklart hur hans publik ser ut, vilka som är hans fans 2016.

De sex filmaffischerna till höger visar hur Seagals år har sett ut. En smula enahanda kanske…?

Above-the-Law-Steven-Seagal

Det är snart 30 år sedan Steven Seagal slog igenom med ”Nico”, en actionrulle där den då unge aikidomästaren fick visa upp sina benknäckande talanger och blev en stjärna. Först på en lite blygsam nivå, sedan gjorde ”Under belägring” (1992) honom hetare. Men därefter gick det utför.

Putin och Seagal 2013.
Putin och Seagal 2013.

Seagal har alltid dragits med extremt dåligt rykte och skandaler som kopplats till honom. Flera ”Saturday night live”-stjärnor har vittnat om hur omöjligt det var att samarbeta med honom när han var värd 1991, att han var otrevlig och humorbefriad. Seagal ska ha ”bannlysts” från att komma tillbaka.

Utöver det har stjärnan anklagats för sexuella trakasserier vid ett flertal tillfällen och fått hård kritik för sin lite väl mysiga relation med en halvdiktator som Vladimir Putin. Seagal, som är en slags reservpolis i Louisiana vid sidan om, fick en liten hit med realityserien ”Steven Seagal: Lawman” för några år sedan. Ironiskt nog lades serien ner när Seagal själv fortsatte att hamna i trubbel med rättvisan.

Han har ett knippe nya filmer på gång. Titlarna ”Cyborg nemesis: The dark rift”, ”Contract to kill” och ”Attrition” skvallrar dock inte om en kursändring. Steven Seagal – alltid på gång med något nytt… men aldrig något som känns nytt.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB