Startsida / Inlägg

Vulgärt och mossigt

av Jens Peterson
BAD MOMS
Maktkamp i Hem- och skolaföreningen.
Rate

Bad moms

Regi John Lucas/Scott Moore, med Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christina Applegate och Jada Pinkett Smith.
KOMEDI
Amerikanska medelklasskvinnor lever som i svenska husmorsfilmer på 1950-talet. Enligt den här filmen och andra komedier. ”Bad moms” ska utspelas sig i dag, men har en scen där huvudpersonen Amy (Mila Kunis) blir lyckligt chockad över att en man erbjuder sig att laga middag medan hon ska få ta ett bad. Framsteg!. Könsrollerna i USA kanske snart är framme där vi var för 40 år sedan.
Amy jobbar hårt, gör allt i hemmet, fixar de bortskämda ungarnas skolgång och är gift med en lat korkad karikatyr till make. Hon bestämmer sig för att slappna av, fast inte mycket, och får sällskap av ännu mer förtryckta Kiki (Kristen Bell) och den vampiga Carla (Kathryn Hahn). De utmanar den militant präktiga Gwendolyn om ordförandskapet och makten i Hem- och skolaföreningen.
”Bad moms” har en del vulgära repliker och svordomar, snoppskämt från den frispråkiga Carla. Men i grunden har historien ett gammaldags hjärta som klappar för kärnfamiljen. Det nutida ska vara att pappa borde ”hjälpa till”.
Ett stort steg för huvudpersonen är när hon tvingar barnen att göra sin egna läxor. Dålig mamma? Det är ungefär vad det handlar om i den här mossiga filmens värld. Att göra uppror är att köpa färdigbakat. Halledudane.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ronja de Boer
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB