Startsida / Inlägg

Vänligt om fransk doktor

av Jens Peterson
12lakare Rate

Läkaren på landet

Regi Thomas Lilti, med François Cluzet, Marianne Denicourt, Patrick Descamps.
DRAMAKOMEDI
Regniga höstdagar på landsbygden i norra Frankrike. Distriktsläkaren Jean-Pierre gör hemsök hos patienter på bondgårdar, kan allt om alla i byarna. Själv får han i inledningen besked om en hjärntumör som inte går att operera. Jean-Pierre ska genomgå strålbehandling, och läkaren på stora sjukhuset tvingar på honom en kollega som kan avlösa. En kvinnlig nyutbildad läkare dyker upp.
Men Jean-Pierre vill inte berätta att han är sjuk och försätter henne först i en del svåra situationer. Mest av komisk sort, ett grepp som är välbekant tryggt. Fast mest är han snäll och gör allt för sina patienter, inte bara medicinskt.
Filmen är nästan enbart befolkad av vänliga människor som vill väl och gör så gott de kan. Det är en trevlig värld att hälsa på i, och trots sjukdomar är det lågmäld dramatik. En vardaglig värme med en underton av nostalgi.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB