Startsida / Inlägg

Här blir Natalie Portman Jackie Kennedy

av Stefan Hedmark
Screen Shot 2016-10-05 at 21.33.44

Hon sitter chockad i sin nedblodade rosa dräkt bredvid makens kista på väg från Texas till Washington, allt medan alla presidentens män står tysta runt omkring henne. En av flera starka bilder i första trailern till ”Jackie”:

Dramat, som har fokus på fru Kennedy genom mordet på JFK och livet som änka, fick fina recensioner när den visades under filmfestivalen i Toronto. Snacket om en trolig Oscarnominering för Natalie Portman tog fart omedelbart. Portman har en statyett sedan tidigare, för ”Black swan”, men det kanske är dags för en till…?

Screen Shot 2016-10-05 at 21.54.44

Trailern visar dels att hon verkligen ser ut att äga rollen, dels att filmen ser riktigt snygg ut. En av scenerna som fångade min uppmärksamhet är den där Kennedys bil är på väg till sjukhuset i Dallas och Jackie sitter och håller om sin make som har fått halva huvudet bortskjutet. Livvakten klamrar sig fast på bilen, hukande över presidentparet. Vad tänkte hon i den situationen? En kuslig ensamhet.

Filmen har även skådespelare som Greta Gerwig, John Hurt och Richard E Grant i rollistan. Peter Sarsgaard spelar Robert F Kennedy. Regisserar gör Pablo Larraín, chilenaren som slog igenom internationellt med politiska filmen ”No” (2012), som visades på SVT för någon månad sedan.

Det är oklart när ”Jackie” kommer till Sverige, men filmen får amerikansk biopremiär i december för att säkra eventuella Oscarnomineringar…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB