Startsida / Inlägg

Första trailern för filmen om terrordådet i Boston

av Stefan Hedmark

Mark Wahlberg spelar en polis i Boston som får kavla upp ärmarna när en bomb exploderar mitt under maratonloppet 2013. Här är en första titt på ”Patriots day”:

Jag såg ”Deepwater Horizon” på bio i New York i helgen och trodde först att filmen hade börjat när den här trailern kom. Det var ju trots allt samma stjärna, Mark Wahlberg, och samma regissör, Peter Berg.

Berg har fastnat lite i att skapa verklighetsbaserade draman med fokus på Män Som Kämpar Mot Alla Odds; det var även han som gjorde ”Lone survivor” (2013), även den med Wahlberg. Berg är skicklig på att få fram spänningen och trycket i katastroferna han skildrar. Men han är sämre när det gäller rollfigurerna. Manusen i hans filmer skrapar bara på ytan och intresserar sig mest för spektaklet.

Det finns anledning för Bostonbor att oroa sig för hur det traumatiska terrordådet 2013 kommer att hanteras i ”Patriots day”, skriver sajten Boston.com. Blir det för ytligt, och fokuset mest ligger på att återskapa kaos, lär de anhöriga rasa. Trailern ger en känsla av Oliver Stones ”World Trade Center” (2006). Den blev lyckad, men i stort sett är ”Patriots day”-trailern för kortfattad för att man ska få ett ordentligt intryck. Vi får se.

En stabil birollslista kan säkert hjälpa ”Patriots day” – John Goodman, Kevin Bacon, Michelle Monaghan och JK Simmons.

deepwater-horizon-mark-wahlberg-3-850x478large

Det finns en annan anledning för Berg och Wahlberg att bita lite på naglarna. ”Deepwater Horizon” gjordes för en hutlös summa pengar och går inte så bra på bio. Men å andra sidan har de väl inte behövt bygga en oljerigg för ”Patriots day”…

Filmen smygs ut på amerikanska biografer i december, för att kunna kvalificera sig för Oscarnomineringar.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB