Startsida / Inlägg

Trump lurar väljare – med Michael Moores nya film

av Stefan Hedmark
screen-shot-2016-10-27-at-23-09-09

Donald Trumps kampanjorganisation har kommit på en riktig fuling att använda för att lura sina väljare – men Michael Moore avslöjade bluffen i natt.

Det började med att Trump twittrade att han överraskande nog håller med den vänsterlutande filmskaparen. I tweetet härovan finns ett klipp från Moores nya film ”Michael Moore in Trumpland” där vi hör regissören säga att han förstår Trumpväljarna och varför de tänker rösta på fastighetsmogulen.

Självklart dröjde det inte länge förrän Moore twittrade tillbaka och publicerade det där klippet en gång till – fast den här gången i sin helhet. Där går han över från att förstå Trumpväljarna till att påpeka att deras ”fuck you” till systemet kommer att innebära att Donald Trump blir USA:s sista president. Värt att se i sin helhet.

Känner vi Trump rätt kommer han nästa vecka att hävda att hans första tweet aldrig ens existerade, att det är ”lögnmedierna” som hittat på det.

Moore är inte världens mest flitige filmskapare. Hans dokumentärer kommer med ett antal års mellanrum. Senast såg vi ”Where to invade next” som gick upp på svenska biografer i april. Därför var det överraskande att han häromveckan plötsligt släppte ”Michael Moore in Trumpland”, ett ”hemligt” projekt som få visste att han ens jobbade med. Det är en slags standupfilm, ihopklippt från två scenföreställningar med Moore där han mötte en blandad publik som bestod av supportrar från olika läger – Clinton, Sanders och Trump.

Moore har gått från att vara en tydlig Sanderssupporter till att stötta Clinton.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB