Startsida / Inlägg

Olympus has fallen får ÄNNU en uppföljare

av Stefan Hedmark
rs-230940-lhf_04293_r_crop1456528377
”London has fallen”.

Secret Service-agenten Mike Banning (vår tids John McClane?) kommer att hamna i trubbel igen på vita duken. Enligt Deadline gör han comeback nästa år i ”Angel has fallen”, den tredje filmen i serien som började med ”Olympus has fallen” (2013) och fortsatte med ”London has fallen” tidigare i år.

Den sistnämnda regisserades av en svensk, Babak Najafi, som dock inte lyckades lyfta det här b-konceptet. Succé blev det i alla fall och fans lär kunna förvänta sig samma dos av flaggviftande och skamlöst överdrivna actionscener. Subtilt, smart eller trovärdigt är inte ord man kan använda om de här filmerna, men det är lätt att se varför de funkar för ”Taken”-publiken.

”Angel” i titeln är Air Force One; det är Secret Services kodnamn för presidentens flygplan.  Gerard Butler återvänder i rollen som Banning, men frågan är om Aaron Eckhart gör comeback som presidenten igen. Gör han inte det vore det ju lätt att byta ut honom mot en efterträdare. Det är heller inte klart om Najafi regisserar filmen.

Spontant känns det som att ”Air Force One” (1997), där Harrison Ford spelade en president som måste få kontroll över sitt plan igen efter att en terrorist (Gary Oldman) kapat det, inte kommer att överträffas. Eller vad tror ni? Fundera på det medan ni njuter av Fords bästa replik från filmen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB