Startsida / Inlägg

Klyschig fransk romantik

av Jens Peterson
Kärleken är störst Rate

Kärleken är störst

Regi Laurent Tirard, med Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn, César Domboy.
KOMEDI
Man kan bocka av den romantiska komedins byggstenar en efter en. Ett gulligt första möte. De lite lustiga sidofigurerna. Regnvädret när det krisar. Den filmiskt spektakulära kärleksförklaringen som ska rädda allt och visar att en huvudperson kan ändra sin personlighet.
Franska nyinspelningen av en argentinsk film liknar många andra. Det originella är att han (Jean Dujardin) är 136 cm arkitekt och hon (Virginie Efira) är en normallång advokat. De passar så bra ihop men hon blir nervös av skillnaden i längd och omgivningens åsikter. Ex-maken och hennes mamma bidrar med förväntat fördomsfulla reaktioner.
Jean Dujardin är krympt med hjälp av digitaa teknik och ser ut som en audition för ”The hobbit”. Det bekvämt banala berättandet gör det svårt att gripas av den här dussinfilmen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB