Startsida / Inlägg

Plågsamt bekant indiemys

av Stefan Hedmark
Rate

The Hollars

Regi John Krasinski, med John Krasinski, Sharlto Copley, Margo Martindale, Richard Jenkins, Anna Kendrick.

DRAMAKOMEDI John (John Krasinski) kämpar med att skapa en serieroman i New York samtidigt som han snart ska få barn. Men när hans mamma kollapsar reser John till barndomshemmet där han omedelbart dras in i familjens bekymmer.

Man vet att det är en indiefilm av välbekant amerikanskt snitt när den första musiken man hör är lite ängsligt gitarrplonkande. Här är det Josh Ritter som står för insatsen, men hans låtar faller i skuggan av två suveräna birollsskådespelare – Richard Jenkins och Margo Martindale. De spelar Krasinskis föräldrar och skrattar du till eller fäller en tår under filmens gång är det alltid tack vare dem.

Men inte ens de kan dölja det faktum att allt är plågsamt förutsägbart. Droppen blir (som väntat) förlossningsscenen.

Filmen har svensk biopremiär i morgon fredag.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB